Sluppen Ruth

Fra Hundested til Roskilde

Se flere billeder længere nede.

Ruth kom som bekendt ikke længere end til Hundested på vej hjem fra Marstal. Men endelig oprendt dagen hvor vejret var perfekt til en tur ned igennem fjorden - 8 til 6 ms fra VNV - oven i købet med solskin op ad dagen.

Vi mønstrede fire mand klokken 08:00 i Roskilde - Søren Werk, Torsten Hald, Morten Møller og Lars Dons. Torstens Susanne kørte os til Hundested, hvor vi ankom klokken 09:00.

Morten ved roret - Torsten underholder

Det tog halvanden time at klargøre Ruth til afgang. Der var meget, der skulle sættes på plads.

Første afgangsforsøg lykkedes ikke - og det er en helt anden historie, som I nok får en dag. Altså afgik vi først fra Hundested 11:40. Men så gik det også strygende derudaf ned igennem renden og ind forbi Kulhuse. Da vi fik de fire vindmøller over ét om bagbord, bommede vi og skar op til kurs 140.

Det var spændende om vi ville nå sidste åbning af Kronprins Frederiks Bro før myldertiden - klokken 14:30. Broen blev kontaktet. Der blev gisset på fart og afstand. Vi skød frem med 5 knob over grunden. Og nåede det i god tid - så vi måtte sænke farten det sidste kvarter - ved at "krydse" med vinden agten fra tværs.

Det gik fint med at passere broen for en jævn vestnordvestlig brise og med to knobs modstrøm. Og brovagten tog nogle dejlige billeder af Ruth, som du kan se her.

Vi nærmer os broen fra nord

Under broen - hvor ser Ruth lille ud

Så er vi igennem - trods to knobs modstrøm

Med den vindretning var resten af fjorden også uproblematisk. Vi satte topsejlet i god tid før skovrenden - selvom der stadig var vind nok oppe på fjorden. Det var også nødvendigt - vi gik næsten i stå midt i renden pga de to tre knob modstrøm. Men det har vi jo prøvet før. :-)

Indsejlingen i museumshavnen gik også glat. Og nu er Ruth hjemme igen. Klar til sommerens småture på fjorden.

Denne side er sidst opdateret den 27-06-2012.